Go Back
ružice s čvarcima

Ružice

Ingredients
  

  • 1 kg brašna
  • 1 dcl ulja
  • 1 jogurt
  • 3 dcl mlijeka
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 kom svježe germe
  • papar prema želji

Sastojci za nadjev

  • 3 žumanjka
  • 30 dkg čvaraka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 kom jaje za premazivanje

Notes

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, prekrijte ga kuhinjskom krpom i pustite da odstoji pola sata. Kada se tijesto digne, razdijelite ga na dva dijela.
Svaki dio tanko razvucite i premažite nadjevom od čvaraka i zarolajte štruce. Svaku zarolanu štrucu prerežice na ružice (kolutove) debljine 2 cm i posložite ih na nauljen pleh. Ružice premažite s razmućenim jajem. Pecite ružice na 180 C oko 30 minuta (ovisno o pećnici) dok ne porumene.
MALI SAVJET CHEFA KUHINJE
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 C. Prije samog pečenja ružica, smanjite temperaturu na 180 C.