Ružice
- 1 kg brašna
- 1 dcl ulja
- 1 jogurt
- 3 dcl mlijeka
- 1 čajna žličica soli
- 1 kom svježe germe
- papar prema želji
Sastojci za nadjev
- 3 žumanjka
- 30 dkg čvaraka
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 kom jaje za premazivanje
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, prekrijte ga kuhinjskom krpom i pustite da odstoji pola sata. Kada se tijesto digne, razdijelite ga na dva dijela.
Svaki dio tanko razvucite i premažite nadjevom od čvaraka i zarolajte štruce. Svaku zarolanu štrucu prerežice na ružice (kolutove) debljine 2 cm i posložite ih na nauljen pleh. Ružice premažite s razmućenim jajem. Pecite ružice na 180 C oko 30 minuta (ovisno o pećnici) dok ne porumene.
MALI SAVJET CHEFA KUHINJE
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 C. Prije samog pečenja ružica, smanjite temperaturu na 180 C.